Az antioxidánsok a szervezetben

Miért van szükség antioxidánsokra az egészség megőrzése érdekében?

Az antioxidánsok létfontosságúak a szervezet számára. Olyan vegyületek, amelyek gátolják a káros oxidációs folyamatokat. Az oxidációs, vagy égési folyamatok során a szervezetben szabadgyökök keletkeznek. A szabadgyökök jellemzője, hogy páratlan számú elektronnal rendelkeznek, és mindenáron „pótolni akarják ezen hiányosságukat”. A páratlan számú elektron miatt roppant mód reakcióképesek, ezért megsokszorozódásuk kifejezetten veszélyes az emberi szervezetben.

Bogyós gyümölcsök

Egy egészséges szervezet önmagam képes visszafogni a szabadgyökök elszaporodásának az ütemét, azonban ez a(z ön)védekezési képesség idővel gyengül, és akkor a szabadgyökök „munkához látnak”.

Számos egészségügyi probléma visszavezethető a szabadgyökök munkálkodásához. A tudomány mai álláspontja szerint leginkább szív –és érrendszeri problémák, daganatos megbetegedések jelentkezhetnek, továbbá kapcsolatba hozható a folyamat az öregedéssel is.

Az antioxidánsok képesek megkötni a szabadgyököket, semlegesíteni azokat, ezáltal bizotsítva szervezetünk egészségét. Szervezetünk antioxidáns védelme kapcsán sokat tehetünk a helyes és gondosan megválogatott táplálkozással: egyes antioxidánsokhoz kimondottan csak az állati eredetű táplálékokban találni, vannak amelyeket pedig csak a növényi eredetű táplálékforrásainkban.

Egyetlen egy olyan ételt sem sem ismerünk, amely önmagában kielégítené az antioxidáns-szükségleteket!

A Flavin7 ital ebből a szempontból is különleges, hiszen amellett hogy rendelkezik antioxidán-hatással, 7 különböző gyümölcs összetevőből áll, amelyek önmagukban is ismertek antioxidáns hatásukról (pl.: a vörös szőlőt, a szilva)

Vannak olyan esetek amikor különösképpen ügyelnünk kell az antioxidáns bevitelre, ilyen például:

  • Az életkor előrehaladtával a szabadgyökök száma törvényszerűen megugrik, időskorban kifejezetten ajánlott az antioxidánsok pótlása, lassítva a szabadgyökök romboló munkáját.
  • A stresszes életmód nem csak a feszültségek miatt ajánlott elkerülni, hanem azért is, mivel a tartós stressz és szorongás bizonyított, hogy a szervezet szabadgyökökkel szembeni ellenálló képességét rombolja.
  • Bármennyire is finomak és közkedveltek a gyorséttermek ételei, ne feledjük, hogy ezek feldolgozott élelmiszerek, Feldolgozott –és gyorsételek rendszeres fogyasztása esetén (Mivel ezen ételek nem tartalmazzák az alapvető tápanyagokat a szervezet számára).

Az egyik legismertebb és legerősebb antioxidánsnak a flavonoid vegyületeket tartjuk. A Flavin italok leglényegesebb összetevői pont ezek a szuper-antioxidánsok, a flavonoidok. A flavonoidok antioxidáns hatásukat kifejtik azáltal is, hogy fokozzák a szervezetben az E –és C-vitamin élettani hatásait.

A flavonoidokat egyébként Szent-Györgyi Albert mutatta ki először a citrusfélékben. Szent-Györgyi szerint a flavonoidok csökkenthetik a hajszálerek törékenységét és áteresztő képességét.

Gyógyulás Flavin7 italokkal
A flavonoidok jótékony hatásai a szervezetre. Gyógyulás Flavin7 italokkal.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A Flavonoidok

Bogyós gyümölcsökSzent-Györgyi Albert 1936-ban mutatta ki, hogy a citrusfélékből származó flavonoidok (az antioxidánsok egy csoportja) csökkentik a hajszálerek törékenységét és áteresztőképességét. A legtöbb flavonoid vegyület kedvező hatását egyéb antioxidánsokkal (A, C, E-vitamin) együtt fejti ki, így érthető, hogy a legkedvezőbb hatás elérése érdekében fontos, hogy az antioxidánsokat természetes forrásból, változatosan összeállított étrendből kapja meg a szervezetünk.

A flavonoidok élettani szerepe szerteágazó: immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatásúak, gátolják a daganatok növekedését, csökkentik az asztma kialakulásának esélyét, csökkentik az allergia kialakulásának esélyét; májvédő, vírus- és baktériumellenes hatásúak és kedvező hatással vannak a szívre és az érrendszerre (vérrög kialakulásának gátlása, koleszterinszint csökkentés).

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.