Bodza a Flavin 7-ben

A bodza velője antocián flavonoid forrás, a Flavin 7 fontos összetevője, számos vitamint és nyomelemet tartalmaz.

A bodza igen fontos és ismert gyógynövény, egész Európában elterjedt, 3-10 méter magasra megnövő cserje. A fekete színű bodza sűrű lombú, termetes cserje, kérge szürkésbarna, barázdált. A bodza nagy átellenes hosszúkás levelei 5-7 levélkéből páratlanul szárnyaltan összetettek.

Bodza termés velőjeA bodza hatóanyagait a népi gyógyászat széles körben régóta ismeri, tartalmaz A-, B- és C-vitamint, folsavat, ásványi anyagokat, pantoténsavat illetve mikroelemeket, így vasat, kálciumot, káliumot, magnéziumot és foszfort is. A bodzában jelen vannak az antociánok.

A fekete bodza különleges tulajdonsága a népi gyógyászatban idegzsába ellen, főként arcidegzsába ellen használták régen. A fekete bodzában cukrok, a B vitamincsoport tagjai, szerves savak így almasav, klorogénsav és citromsav található meg benne, illetve pektin, antocianidin színezékek és flavonoidok.

A fekete bodza vértisztító, vizelethajtó, idegzsába elleni szer, hashajtó és izzasztó tulajdonságokkal rendelkezik. A Flavin 7 gyümölcslé kivonatok elengedhetetlen összetevője.

BodzaAz ősszel beérő sötétlila bodza bogyókból, kellemes savanykás ízű lekvárt készíthetünk, de vigyázni kell mivel nagyon nagy mennyiségben hashajtó hatású. A bodza festékanyagát ételfestékként is alkalmazzák. A bodzából legjellemzőbben bodzaszörp készül

A bodzatermésekben flavonoid anyagok, antociánok, mint a szambucin, vitaminok és gyümölcssavak találhatók. A bodza magvaiban kéksav-glikozidok, mint a szambunigrin. A levelek és a kéreg jóval nagyobb koncentrációban tartalmazzák ezeket a glikozidokat.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A fekete bodza egészségtani jelentősége

A fekete bodza hashajtó, immunerősítő, izzasztó és fájdalomcsillapító hatásokkal rendelkezik. Izzasztószerként például a bodza virágából készült főzet régóta ismert, mely ugyanakkor jó a reumás betegségek gyógyításához is.

A bodza izzadás gátló, hashajtó, vízhajtó, köhögés csillapító és nyákoldó tulajdonságú gyümölcs. A bodza forrázata, főzete, szirupja, leve láz és influenza esetén a húgysav távozását illetve az izzadást segíti elő.

BodzaA fekete bodzának a mélykék bogyói nagy mennyiségben tartalmaznak fehérjéket, vitaminokat, sásványi anyagokat, cseranyagokat, szerves savakat illetve antociánt, azaz piros színanyagot. Nagy antociántartalma miatt széleskörűen használják az élelmiszeriparban természetes élelmiszer-színezéknek.
Az ásványi anyagok közül a bodza bogyó vastartalma kiemelkedő a szintén nagy kálium-, foszfor és kálciumtartalom is a növény termésében. A bodzában található vas a szervezet számára tökéletesen felvehető formában van jelen, emiatt vashiányos, vérszegény személyeknek ajánljuk a bogyóból készült kivonatok, mint a Flavin7 gyümölcslevek.

Flavin 7 készítmények

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.