Fekete ribizli a Flavin 7-ben

A fekete ribizli nagyszerű C-vitamin forrás, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas és kovasav tartalommal.

Fekete ribizliA ribizli a kőtörőfűfélék családjának Ribes fajtájához tartozik. Ezen belül is két fajta ribizlit ismerünk, a pirosat és a feketét. Kutatások szerint a piros ribizli az arab országokból került Európába. A fekete ribizli kisebb bokrokon, fürt alakban terem.

A fáradtságosan betakarítható apró és gömbölyű gyümölcsszemek nagyon nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaznak, 100 gramm fekete ribizli 189 mg C-vitamint, azaz ekkora mennyiség fekete ribizli elfogyasztásával, 189%-ra biztosítjuk be a napi szükségletünket.

Fekete ribizli szárralA fekete ribizli természetesen számos más vitamint is tartalmaz, így E- illetve B-vitamint, illetve az A-vitamin elő vitaminját a Béta Karotint. A fekete ribizlinek az ásványi anyag tartalma is figyelemre méltó, jelentős mértékben tartalmaz káliumot, vasat és nátriumot. A sokoldalú bogyósgyümölcs érékét növeli a gazdag szénhidrát, ballasztanyag illetve flavonoid tartalma, mely utóbbi okán elengedhetetlen összetevője a Flavin 7 gyümölcslé kivonatoknak. A flavonoidok közül a kvercetin nevű festékanyag teszi teljessé a fekete ribizlit.

A gyümölcs ízét a benne található sav illetve gyümölcscukor aránya határozza meg, kesernyés zamatát a festékanyaga adja. A fekete ribizli a meghűléses illetve influenzás betegségek elkerüléséhez ideális C-vitamin forrás, többek között ennek okán van jelen a Flavin 7 gyümölcslé kivonatokban is.

Fekete ribizliA fekete ribizli olajtartalma is igen értékes, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz, így omega-6 linolsavat illetve omega-3 linolsavat. A fekete ribizlinek ismert lázcsökkentő hatása is, illetve izzasztó hatással is bír. Egyes természetgyógyászok ezt a csodálatos bogyós gyümölcsöt reumás illetve köszvényes betegségekre is ajánlják, mivel a gyulladásos folyamatokra enyhítőleg hat.

Gyógyulás Flavin7 italokkal
A flavonoidok jótékony hatásai a szervezetre. Gyógyulás Flavin7 italokkal.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A fekete ribizli egészségtani jelentősége

Fekete ribizliA fekete ribizli segítségével optimálisan erősíthető az immunrendszer, mely magas A-, E- és C-vitamin illetve vastartalma okán biztosított. A vízben oldódó C-vitaminnak azonban további szerepe is van a szervezet működésében, segíti a káros koleszterin lebontását, így ezen keresztül az érelmeszesedés ellen véd. A fekete ribizli magas C-vitamint tartalmán keresztül, serkenti a máj enzimrendszerét, amely a vért méregteleníti a lerakódott gyógyszerek káros anyagaitól, a környezetből bejutott egyéb szennyező anyagoktól, kiválasztja őket a szervezetből.

A fekete ribizliben lévő C-vitamin továbbá a vas felszívódását is segíti, így a vassal együttműködve támogatják a kötőszövetek egyik legfontosabb anyagának, a kollagénnek a szintézisét. C-vitamin hiány következtében ugyanis, az ízületek a bőr és az izmok, a csontok jelentős mértékben meggyengülhetnek.

A fekete ribizli héjában és magjában, mely a Flavin7 gyümölcslé kivonatokba is bekerül, található ballaszt anyagok a bélrendszerünket megmozgatják, serkentik az emésztő szervek mérgektől való megszabadulását, az egészséges bélflóra kialakulását. A ballaszt anyagoknak a kvercetinnel együtt rákmegelőző hatásuk is van, ugyanakkor a bélrendszerben a ballasztanyagok mellett, a fekete ribizliben lévő csersav és szalicilsav is szerephez jut. A fekete ribizli megakadályozza a hasmenés kialakulását, vagy felgyorsítja annak lefolyását.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.