Fekete Szeder a Flavin 7-ben

A fekete szeder magas ellagsav okán, kihagyhatatlan összetevője a Flavin 7 gyümölcslékivonatnak.

A fekete szeder világszerte elterjedt vadnövény, amelyet napjainkban egyre inkább kezdenek kultúrnövényként is termeszteni. A fekete szeder szedését jelentősen nehezítő szúrós tüskéi is utalnak arra, hogy a fekete szeder a rózsafélék családjába tartozik.

Fekete szederA többi bogyósgyümölcshöz hasonlóan a szedernek is magas a víztartalma, ezért a kalóriaszegény gyümölcsök közé tartozik. Kalóriatartalma azonban magasabb a többi bogyós gyümölcsétől. Ennek az oka abban rejlik, hogy valamivel magasabb a fehérje- és zsírtartalma, mint például a ribizlinek, vagy az egresnek.

Ásványi anyag tartalom szempontjából a szederben nátrium, kálium, kálcium és vas található jelentős mennyiségben, mely mennyiséggel csak a fekete szeder közeli rokona a málna vetekedhet. A béta-karotin, a réz, a B-vitaminok illetve a C-vitamin tartalom vonatkozásában, a szeder a bogyós gyümölcsök között középmezőnyben foglal helyet.

Fekete szederUgyanakkor a fekete szeder jelentős mértékben tartalmaz emésztést segítő illetve koleszterin szintet karbantartó ballaszt anyagokat. Van azonban valami, amiben mindenképpen a fekete szeder az éllovas, egyetlen egy más bogyós gyümölcs sem tartalmaz ilyen mennyiségben ellagsavat, mely köztudottan az egyik leg hatékonyabb rák megelőző tulajdonságú másodlagos növényi anyag.

A fekete szeder a Flavin 7 gyümölcslékivonatban a magas vastartalom, az immunerősíti képességek illetve a rákemegelőző anyagok okán van jelen. A fekete szeder a benne található másodlagos növényi anyagoknak köszönhetően, segíti a máj méregtelenítő tevékenységét is.

Gyógyulás Flavin7 italokkal
A flavonoidok jótékony hatásai a szervezetre. Gyógyulás Flavin7 italokkal.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A fekete szeder egészségtani jelentősége

Fekete szederA fekete szeder magas vastartalma, amelyhez nyomelemként további jelentős mennyiségű réz is társul, jót tesz a vérszegényeknek, azaz a vashiányos szervezetnek. A fekete szeder tehát a fokozott vasszükséglet esetén nagyszerű társ a betegség megelőzésben és gyógyulásban. A vashiány érvényes a gyerekekre, a menstruáló illetve terhes hölgyekre, illetve szigorú vegetáriánus életmódot élőknél.

A fekete szeder magas kálium tartalmánál fogva, vízhajtó hatást is kifejt a szervezetre, így előnyös a magas vérnyomásban szenvedőknek. A fekete szederben magas a kálcium tartalom egyaránt, amely nemcsak a csontozatot, illetve a fogainkat erősíti, de elengedhetetlen ahhoz, hogy zavartalanok legyenek az ingerek átvitele az agyba és a szívbe.

A legfrissebb kutatások kimutatták, hogy az ellagsav, mely nagy mennyiségben van jelen a fekete szederben, képes a belekben megkötni a karocinogén anyagokat, illetve képes a behatolni és szaporodni kívánó vírusokat és baktériumokat hatástalanítani. A karocinogének illetve a rosszindulatú mikroorganizmusok, a daganatos betegségek legfőbb okozói.

A szeder fő szalicilforrás. Ez a hidroxi-benzoe-fenol-savat a növények termelik, a fertőzések leküzdése céljából. Ugyanakkor a szalicilát, laboratóriumi kísérletek alapján, gátolja a vastagbél rákos sejtjeinek a fejlődését.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.