A Flavonoidok hatása az agyra

A Flavonoidok már 1 heti használat után intenzív pozitív hatást fejtenek ki az agyi tevékenységre, a hangulatra.

Az embereknél folytatott kutatások eredményei megmutatták azt, hogy a flavonoidokban gazdag étrendnek nagyszerű hatása van a szervezet kognitív tevékenységére. Luc Letenneur és munkatársai 2007-ben 1640 ép kognitív tevékenységű idősödő emberrel töltettek ki kérdőívet a táplálkozási szokásaikról, majd tesztelték kognitív képességeiket. Tíz éven át követték az alanyokat, és ez alatt 4 alkalommal töltettek ki újra a kérdőívet velük, és ismételték meg a kognitív teszteket. A legjobban azok a vizsgálati alanyok szerepeltek tesztekben, akik 18-37 milligramm flavonoidot fogyasztottak naponta. Ez például 15 szem áfonyának és negyed pohár narancslének megfelelő mennyiség.

Flavonoid agyhatásVizsgálták a flavonoidokban gazdag élelmiszerek gondolkodási képességekre gyakorolt hatását számos más kutatásban is. Az Oslói Egyetem táplálkozáskutatója Eha Nurk, a 70-es évei elején járó 2000 embert vizsgált életük végéig. Először Nurk úr is kitöltetett egy táplálkozásra vonatkozó kérdőívet az alanyokkal, majd megvizsgálta az alanyok mentális frissességét, így például a tárgyak megnevezésének gyorsaságát, vagy például azt, hogy milyen gyorsan sorolnak fel bizonyos betűvel kezdődő szavakat.
A tanulmányból kiderült, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztottak teát, bort illetve csokoládét - amelyek különösen gazdagok flavonoidokban -, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a teszteken azoknál, akik nem fogyasztottak magas flavonoid tartalmú élelmiszereket.

A teszteken azon idős személye érték el a legrosszabb eredményeket, akik egyáltalán nem fogyasztottak sem teát, sem bort, sem csokoládét. Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen - de mértékkel - fogyasztottak bort, a rossz kognitív teljesítmény esélye 45%-al kisebb volt, - amelyet a teszt összpontszámának alsó tíz százalékában határoztak meg. A tea vagy csokoládé 10-20%-al csökkentette a rosszabb teljesítmény esélyét. A mindhárom élelmiszert fogyasztók esetében 70%-al lecsökkent a rossz teljesítmény esélye.

Gyógyulás Flavin7 italokkal
A flavonoidok jótékony hatásai a szervezetre. Gyógyulás Flavin7 italokkal.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A flavonoidok hatása az agyműködésre

Flavonoid gyümölcsA kísérleti adatok azt sugallják, hogy a flavonoidanyagok, lényegesen alacsonyabb mennyiségben vannak jelen az agyban, mint más antioxidáns vegyületek, így például a C-vitamin. Ebből az is következik, hogy a szabadgyökök eltávolításának oroszlánrészéért nem a flavonoidok felelősek. A kutatók úgy vélik, hogy a flavonoidok más módon változtatják meg az idegsejtek kémiáját. Joseph és munkatársai fölfedezték, hogy az áfonyával táplált patkányok agyában megnő az úgynevezett kináz enzimek szintje. Noha a kutatók még nem tudják, hogyan serkentik a flavonoidok a kináztermelést, az biztos, hogy a kinázok több típusa létfontosságú a tanuláshoz és a memória működéséhez, tehát a plusz enzimmennyiség valószínűleg serkenti a kognitív funkciókat.

Nemrég azt is felfedezték, hogy a flavonoidok megvédhetik a neuronokat a károsodásoktól és a pusztulástól, így segíthetnek az olyan neurodegeneratív betegségek megelőzésében, amilyen az Alzheimer- és a Parkinson-kór. Így tehát mindenképpen ajánlott minél több flavonoid tartalmú élelmiszer - elsősorban bogyós gyümölcsök és szójakészítmények (tofu), valamint tea, csokoládé és mértékkel bor - fogyasztása, ha sokáig meg akarjuk őrizni szellemi frissességünket.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.