Ezért kedvező hatásúak a Flavonoidok az agyra

A flavonoidok jelentősen képesek serkenteni az agyműködést, illetve javítani a hangulatot.

A Flavonoidok már 1 heti használat után intenzív pozitív hatást fejthetnek ki az agyi tevékenységre, a hangulatra. Az alábbiakban röviden bemutatjuk Önnek azt, hogy miként támogatják a flavonoid vegyületek agyunk működését, s ezáltal miként javíthatják szellemi teljesítményünket és közérzetünket.

Ha már ismeri a Flavin7-et vagy kipróbálná:
• Flavin7 Normál 7x700ml = 11471 ft •
• Flavin7 Prémium 7x700ml = 14971 ft (emelt hatóanyag tartalom)

A flavonoidok igazoltan támogatják az agy működését

Az embereknél folytatott kutatások eredményei megmutatták azt, hogy a flavonoidokban gazdag étrendnek nagyszerű hatása van a szervezet kognitív tevékenységére. Luc Letenneur és munkatársai 2007-ben 1640 ép kognitív tevékenységű idősödő emberrel töltettek ki kérdőívet a táplálkozási szokásaikról, majd tesztelték kognitív képességeiket. Tíz éven át követték az alanyokat, és ez alatt 4 alkalommal töltettek ki újra a kérdőívet velük, és ismételték meg a kognitív teszteket. 

A legjobban azok a vizsgálati alanyok szerepeltek tesztekben, akik 18-37 milligramm flavonoidot fogyasztottak naponta. Ez például 15 szem áfonyának és negyed pohár narancslének megfelelő mennyiség.

Vizsgálták a flavonoidokban gazdag élelmiszerek gondolkodási képességekre gyakorolt hatását számos más kutatásban is. Az Oslói Egyetem táplálkozáskutatója Eha Nurk, a 70-es évei elején járó 2000 embert vizsgált életük végéig. Először Nurk úr is kitöltetett egy táplálkozásra vonatkozó kérdőívet az alanyokkal, majd megvizsgálta az alanyok mentális frissességét, így például a tárgyak megnevezésének gyorsaságát, vagy például azt, hogy milyen gyorsan sorolnak fel bizonyos betűvel kezdődő szavakat.

A tanulmányból kiderült, hogy azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztottak teát, bort illetve csokoládét - amelyek különösen gazdagok flavonoidokban -, sokkal jobb teljesítményt nyújtottak a teszteken azoknál, akik nem fogyasztottak magas flavonoid tartalmú élelmiszereket.

A teszteken azon idős személye érték el a legrosszabb eredményeket, akik egyáltalán nem fogyasztottak sem teát, sem bort, sem csokoládét. Azoknál a személyeknél, akik rendszeresen - de mértékkel - fogyasztottak bort, a rossz kognitív teljesítmény esélye 45%-al kisebb volt, - amelyet a teszt összpontszámának alsó tíz százalékában határoztak meg. A tea vagy csokoládé 10-20%-al csökkentette a rosszabb teljesítmény esélyét. A mindhárom élelmiszert fogyasztók esetében 70%-al lecsökkent a rossz teljesítmény esélye.

A flavonoidok hatása az agyműködésre

A kísérleti adatok azt sugallják, hogy a flavonoidok, lényegesen alacsonyabb mennyiségben vannak jelen az agyban, mint más antioxidáns vegyületek, így például a C-vitamin. Ebből az is következik, hogy a szabadgyökök eltávolításának oroszlánrészéért nem a flavonoidok felelősek. A kutatók úgy vélik, hogy a flavonoidok más módon változtatják meg az idegsejtek kémiáját. 

Joseph és munkatársai fölfedezték, hogy az áfonyával táplált patkányok agyában megnő az úgynevezett kináz enzimek szintje. Noha a kutatók még nem tudják, hogyan serkentik a flavonoidok a kináztermelést, az biztos, hogy a kinázok több típusa létfontosságú a tanuláshoz és a memória működéséhez, tehát a plusz enzimmennyiség valószínűleg serkenti a kognitív funkciókat.

Nemrég azt is felfedezték, hogy a flavonoidok megvédhetik a neuronokat a károsodásoktól és a pusztulástól, így segíthetnek az olyan neurodegeneratív betegségek megelőzésében, amilyen az Alzheimer- és a Parkinson-kór. 

Így tehát mindenképpen ajánlott minél több flavonoid tartalmú élelmiszer - elsősorban bogyós gyümölcsök és szójakészítmények (tofu), valamint tea, csokoládé és mértékkel bor - fogyasztása, ha sokáig meg akarjuk őrizni szellemi frissességünket. [1.], [2.]

Ha Ön is szeretné élvezni a flavonoidok kivételes hatásait, a Flavin 7Ital a legjobb társ lehet ebben!

Ha már ismeri a Flavin7-et vagy kipróbálná:
• Flavin7 Normál 7x700ml = 11471 ft •
• Flavin7 Prémium 7x700ml = 14971 ft (emelt hatóanyag tartalom)