A Flavonoidok bemutatása

A flavonoidok felveszik a harcot a rákkal szemben, illetve hatékonyan védik a szívet és az érrendszert.

Az élő szervezetben lejátszódó anyagcsere folyamatok következtében nagy reakciókészséggel rendelkező szabadgyökök termelődnek, könnyen és gyorsan reakcióba lépnek más vegyületekkel, sejtekkel. A szabadgyökök külső környezetben is keletkeznek, így a mezőgazdasági, kémiai szerek, egyes gyógyszerek, ipari oldószerek, a dohányfüst és a különböző betegségek következtében is szabadgyökök jelennek meg a szervezetünkben. Az élő szervezet egészséges folyamatainak megtartása céljából, a nem kívánatos szabadgyököket a szervezetben hatástalanítani kell, melyekre az antioxidáns vegyületek a leginkább alkalmasak.

Flavin gyümölcsökA flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében, az emberi szervezetben.
A flavonoidok elsősorban a gyümölcs héjában – esetenként a színes hús szöveteiben is – valamint a szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. Az ételek széles körében megtalálhatóak. Például a citrusfélékben, szója termékekben, a borban és kék áfonyában, az almában és a teában. Dr. Szent-Györgyi Albert a C-vitamin feltalálója, Nobel-díjas tudós bebizonyította, hogy a flavonoidok növelik a C-vitamin felvételt a májban, a vesében és a mellékvesében. Ha felborul az egyensúly és szabadgyökök halmozódnak fel a sejtekben, oxidativ stressz éri a szervezetet. Ez vezet a daganatos betegségekhez, a korai öregedéshez, a különböző gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez, mint amilyen a Parkinson- és Alzheimerkór.

A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére termelt anyagok, melyek elsősorban a káros UV sugárzás és egyéb növényi kórokozókkal szembeni védelmet biztosítják a sejteknek. Ezek az anyagok hasznosak lehetnek szervezetünknek egyaránt, mivel hasonló védelmi funkciót tölthetnek be az emberi szervezetben, és fogyasztásuk védelmet nyújthat a különböző szervezetet ért káros hatásokkal szemben.

Bogyós gyümölcsökA flavonoidok számos kedvező tulajdonsággal bírnak, így a keringési zavarok helyreállításához is hozzájárulnak, illetve segítenek sejtjeink hatékonyabb oxigénellátásában. A flavonoid vegyületek az anyagcsere folyamatokban is fontos szerepet játszanak, csökkentik a sugárkezelések nemkívánatos mellékhatásait.
Legjelentősebb flavonoid források a bogyós gyümölcsök, éppen ezért van jelen a Flavin 7 gyümölcslé kivonatokban vörös szőlő, fekete szeder, fekete cseresznye, fekete ribizli, a bodza és a kökény.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A flavonoidok hatása

Jelenlegi ismereteink alapján megállapítható, hogy a növényekkel bevitt flavonoidok hatása betegségmegelőző és egészségvédő. A flavonoidok élelmiszerekkel történő fogyasztásuk során, nem jelentenek kockázatot, sőt ellenkezőleg, segítenek a szervezetben fenntartani azt az egyensúlyt, amely a károsító modern életvitel során jelentkező hatások következtében borul fel.
A flavonoid tartalmú készítményekkel legfőképpen a nem kívánt szív- és érrendszeri gondok illetve a daganatos elváltozások kialakulása előzhető meg.

Bogyós gyümölcsA flavonoid vegyületek alapvetően mono-, bi-, tri- és poliflavanokként azonosíthatók, azaz egy-, kettő-, három-, vagy nagyon sok flavan alapszerkezetű molekula kapcsolódik össze. A monoflavanok, mint a katecbin és epikatech az érett gyümölcsökben és tiatallevelekben találhatók, a bi- és triflavanok a gyümölcsökben - alma, fekete ribiszke, fekete szeder, áfonya, szőlő, barack, szamóca - és gabonafélékben - cirok, árpa - mutathatók ki.
A zöld és a fekete tea - Camelia sinensis - a legjelentősebb flavan forrásnak tekinthetők, katecbin, epikatec- epikatecbin-gallát, és hasonló molekulák fordulnak elő bennük, nagy mennyiségben. A kakaóra és csokoládéra is a flavan vegyületek jelenléte jellemző.

A flavonoid anyagok a természetes gyógyászati készítmények nagy hányadában megtalálhatók, Svájcban és Franciaországban több mint 100 ilyen összetételű termék van. Hazánkban a természetes gyógymódok és ezzel kapcsolatosan a betegségek megelőzésére irányuló erőfeszítések egyre nagyobb tért hódítanak, ezért az utóbbi években megsokszorozódott a forgalomban lévő flavonoid hatóanyagú gyógyhatású készítmények és étrend kiegészítők száma.
A rutin és a diosmin készítmények általánosan használatosak a vérerek tónusának növelésére, valamint a hajszálerek falának erősítésére, gyógyszerként ilyen összetétellel a Detralex (hesperidin + diosmin) és a Rutascorbin (rutin + aszkorbinsav) készítmény van forgalomban. Májvédő és antioxidáns hatású gyógyszer a máriatövisből (Silibum marianum) nyert flavonoidokat tartalmazó Silibinin ill. Legalon elnevezésű készítmények.
A Vaccimun (fekete szeder) és Ribes (fekete áfonya) fajokból származó antociánok a látás javítására és a hajszálerek rezisztenciájának fokozására használhatók. A Labiatae család tagjai - bazsalikom, menta, szurokfű, rozmaring, zsálya, kakukkfű - tradicionális gyógyszerek a legtöbb országba

Gyógyulás Flavin7 italokkal
A flavonoidok jótékony hatásai a szervezetre. Gyógyulás Flavin7 italokkal.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.