>

Kökény termés a Flavin 7-ben

A kökény C-vitamin forrás, hatékony szív- és érrendszer gyógyító, szervezet tisztító és gazdag elagsavban.

A kökény egy tövises cserje, mely minden felé megterem, szép, fehér Kökény gyümölcstavaszi virágait és hamvas kék őszi termését mindenki ismeri. A kökény virágjából enyhe hashajtó hatású és vizelést előmozdító teát tudunk készíteni, melynek hatóanyaga az amygdalin és bizonyos cseranyagok.

A kökény gyümölcse frissen élvezetes, frissen kerül bele a Flavin 7 gyümölcslé kivonatokba, nagyszerű összehúzó és dugító hatásokkal bír. A kökényt savanykás íze miatt szeretjük. A kökény gyümölcsöt akkor gyűjtjük be, majd válik részévé a Flavin 7-nek, amikor a dér már megcsípte picit, mert ekkorra a kökény velője megpuhul és fanyarságából veszít valamennyit, íze picit édeskéssé válik.

A kökény a gyógyászatban a szív- és érrendszeri betegségek kezelésére ajánlják, és használták már az ókorban is. A kökény fanyar termése anyagcsere fokozó és zsírcsökkentő hatása révén enyhe fogyasztó, vesetisztítóként és vizelethajtó hatásokkal rendelkezik. A kökény bogyóinak jelentős a C-vitamin tartalma, illetve különösen gazdag értékes gyümölcssavakban.

KökényA kökény fontos forrása az ellagsavnak, mely egy daganatpreventív fenolos dilakton, anticarcinogen, azaz rákellenes hatású flavonoid. Kísérletileg igazolt, hogy az ellagsav étrendi adagolása 55%-al csökkenti a daganatok kifejlődésének esélyét.
A kökény velőjében lévő legfontosabb flavonoidok a kempferol, a kvercetin a glikozidok és a rutin. Emellett még a kökényben előfordulnak procianidinek is.

A kökény színét a benne lévő található polifenol flavonoidnak köszönheti. Ezek a vegyületek képesek megkötni a vasat, ezáltal csökkenti káros hatásait. A vörösbor és a csokoládé is tartalmaz polifenolnak, azonban a legfrissebb kutatások szerint mégsem képesek kifejteni ugyanezt a jótékony hatást, mint amit a kökény is tud.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A kökény hatásai

A kökény velője méregtelenítő és vértisztító hatása okán, bőrkiütések megszüntetésére alkalmazta a népi gyógymód, emiatt illetve ellagsav és plifenol tartalma okán vált részévé a Flavin 7-nek is. A kökény jót tesz továbbá a bélhurutnak, jótékonyan hat az anyagcsere-szabályozó mechanizmusokra, érvényesül reumánál, és általános immunerősítő. A kökényt a népgyógyászat kúraszerűen aranyér és sárgaság kezelésére is javasolja.

A kökény virágának desztillátuma a kozmetikai iparban erősítő szer, elfedő anyag, a gyümölcs leve bőrkondicionáló anyag. A kökény magas vitamin, ásványi anyag és csersavtartalma okán feszesíti, táplálja, regenerálja a laza, sápadt, olajos, fáradt és korpás bőrfelületet.

Egy friss kutatás eredményei bizonyították, hogy a piros, lila és kék gyümölcsök, mint amilyen a kökény, az áfonya, a meggy, a szőlő vagy a szilva, olyan betegségek megelőzésében nyújthatnak segítséget, mint a Parkinson-kór, a szklerózis multiplex, Alzheimer-kór és bizonyos rákbetegségek.

Flavin 7

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.