Szilva a Flavin 7-ben

A szilva az antocián flavonoid forrása, mely hatékony infarktus elleni szer, gyulladáscsökkentő és érerősítő hatású.

Szilva

Legyen a szilva mirabelle vagy ringló, a több mint 2000 fajta oválisan gömbölyded gyümölcs a legtöbb változatban előforduló gyümölcsfajták közé sorolható. A szilva jó karotinoid-, flavonoid-, kálium és vasforrásunk.
A szilva júliustól októberig terem, folyamatosan érik nemcsak a déli vidékeken, de Közép-Európában egyaránt. A szilva vitaminjai és ásványi anyagai mindenekelőtt a héjában vannak, festékanyagok híján rendkívül egészséges gyümölcs.

A szilva igen kevés fehérjét és zsírt tartalmaz a többi csonthéjas gyümölcshöz képest, ugyanakkor az édesítő szénhidráttartalma illetve ballasztanyag tartalma magasabb. Nyomelemeket és ásványi anyagokat illetően a szilva bőséges vas-, réz és cinkforrás, de van benne bőven kálium és kalcium egyaránt.

SzilvaA szilva vörös és kék festékanyaga a flavonoidok egyike, az antocián, melynek okán vált elengedhetetlen összetevője a Flavin 7 gyümölcslé kivonatoknak. Az antocián flavonoid gyulladáscsökkentő, erősíti az ereket illetve véd az infarktus ellen.
Az antocián flavonoid mellett a szilva, vitaminokkal is bőven fel van ruházva, számottevő mértékben van benne béta-karotin, C-vitamin és többféle B-vitamin is.

A szilva jellegzetes ízét több aromaanyag együttes hatásának köszönheti, de legfőképpen a fahéjsav-metil-észter illetve a gyümölcssavak összhatásának. Az aszalt szilva koncentrált formában tartalmazza a szilva anyagait, biotint, rezet, cinket, gyümölcscukrot, mangánt, krómot és szelént.

A szilva kevés sót tartalmaz, így a vérkeringési panaszokkal küszködőknek ajánlott tápanyag, de a máj és veseproblémákkal küszködőknél is előnyös hatást fejt ki.

Betegség Táblázat
Kattintson ide, ha betegségek szerint csoportosítva szeretné átnézni a termékeket.
Termék Rendelés
Kattintson ide, ha döntött már a minőségi Táplálékkiegészítők mellett, és rendelne.

A szilva egészségtani jelentősége

A szilva különleges tulajdonsága ember emlékezet óta, hogy az egyik leghatékonyabb hashajtó, frissen, de főként aszaltan fogyasztva. A vérszegénység, fizikai illetve szellemi kimerültség, ételmérgezés, depresszió, székrekedés, májbetegségek, veseelégtelenség, idült reuma, érelmeszesedés és a köszvény hatékony gyógyszere.

A Flavin 7 gyümölcslé kivonatokban a friss szilva levén keresztül, hatékonyan kihasználjuk a gyümölcs minden pozitív tulajdonságát. A szilvában cukrok, ásványi anyagok, A-, B-, és C-vitamin, foszfor, kalcium, magnézium, nátrium, kálium és mangán fordul elő, továbbá szerves savak, mézgák és rostok.

SzilvaA friss szilvában található gyümölcssav, mely egyenesen belekerül a Flavin 7 italokba, étvágygerjesztő hatású, elősegíti az emésztőnedvek kiválasztását, és mivel ehhez még magas ballasztanyag tartalom is társul, székletszabályzó és vízhajtó hatást fejt ki. A szilvában kevés a nátrium, viszont többféle nyomelem is előfordul benne, ezáltal a vérkeringést, a májat és a vesét tehermentesíti.
A szilva vitamintartalma ugyanakkor az anyagcserét mozgásba hozza, serkenti az immunrendszert, a sejtek növekedését idézi elő, és véd a káros szabadgyököktől is.

A kék festékanyag az antocián flavonoid ugyancsak védekezést segítő anyag a szilvában, gyulladást csökkentő, a koleszterinszintet szabályzó illetve a rák kockázatát ugyancsak csökkentő hatásokkal. Többek között ezen 3 fontos tulajdonságai okán vált összetevőjévé már a kezdetek óta a Flavin 7-nek.

Vissza a Tetejére Megnézem az Árakat

2009 - 2018 © Minden jog fenntartva » Az oldalon lévő szövegek, képek és más tartalmak másolása jogi következményekkel jár.